Качествен готов бетон може да получите само от сертифициран бетонов възел

Строителство

Бетонът е едно от определящите условия за здравината и устойчивостта на всяка сграда. От неговото качество зависи до голяма степен сигурността на строежа. Наложени са международни норми и стандарти, на които всеки готов бетон трябва да отговаря. За да сте спокойни, че вашият е точно такъв, добре е да го заявите от фирма със сертифициран бетонов възел, какъвто има във Велинград. Само по този начин може да сте сигурни, че е упражнен максимален контрол за качество от първия до последния етап на производството на готов бетон.

Защо е важно да заявим готов бетон от проверен доставчик?

В състава на бетоновата смес се включват пясък и вода, съобразена с неговата момента влажност, както и инертен материал и други съставки. Всички елементи, които се включват при производството на готов бетон, трябва да са включени в определена пропорция. Точното съотношение може да бъде определено най-добре от експертите, които работят в сертифициран бетоновъзел, който отговаря на международните стандарти.

Не променяйте състава на получения готов бетон на строителната площадка

Много е важно да не бъде добавяна вода, след като получите заявения готов бетон на строителната площадка. Какво точно да бъде включено в него, вече е преценено от експертите в бетоновия възел. Всяка допълнителна намеса ще промени структурата на бетона и ще повлияе негативно на неговата здравина и устойчивост.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Иновации в асфалтирането: Методи за полагане на устойчив асфалт, както и препоръки за тези от Вас, които искат да си асфалтират пред къщата

Готов бетон трябва да се излее на строежа максимално бързо

Това трябва да се случи до 90 минути след създаването му в бетоновия възел. Необходимо е да се направи прецизна координация между всички процеси, за да може всичко да се случи съобразно изискванията. Важно е метеорологичните условия да са благоприятни и кофражът да е подготвен непосредствено преди изливането на бетона. За да сте сигурни, че всичко ще следва прецизна последователност, най-добре е да заявите доставка на готов бетон от фирма, която разполага със собствен специализиран транспорт. Така може да бъдете спокойни, че поръчаният бетон ще пристигне на строителната площадка веднага след създаването си, за да бъдат спазени коректно всички срокове и изисквания. Наемането на фирма, която предлага, както производство, така и доставка на готов бетон, ще ви спести и средства от необходимостта да наемате още подизпълнители.

Изберете внимателно доставчика на готов бетон, на който да се доверите

От изложеното по-горе става ясно колко е важно за един строеж бетонът да е качествен, разработен според международните изисквания и доставен на строителната площадка в срок. Сравнете прецизно оферти за услуги и цени от няколко фирми, преди да изберете доставчик, на който да се доверите. Изберете партньор, който може да ви гарантира не само приемлива цена за кубик готов бетон, но и високо качество, за да сте спокойни, че всички условия за сигурността на строежа ви ще бъдат изпълнени, поне от гледна точка качеството на бетона.

Как Ви се струва прочетеното до този момент? Научихте ли нещо ново? Нещо интересно? Ще се радваме, ако оцените настоящата статия!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Хидроизолация на сгради

Изберете оценка от 1 до 5, като посочите върху звездите!

Обща оценка 0 / 5. Общо гласували : 0

No votes so far! Be the first to rate this post.