Как да се облечем за фирмено парти. Съвети за правилен избор!

Бизнес

Дрехите, които носите на работното си място трябва да подчертават Вашия професионализъм и да отговарят на дрескода на компанията. Много по-трудно е да изберете правилния тоалет или рокля за фирмено събитие – те могат да имат различен характер и да изискват различен стил. Трябва да се облечете различно за ресторант, за клуб или за концерт съчетан с банкет… Все по-често организаторът на събитието добавя бележка към поканата относно дрес кода за дадено събитие. Ако се чудите какво да облечете на фирмено събитие, нашето ръководство е точно за вас. С дрехите на онлайн магазин Евиза сме сигурни, че ще изглеждате невероятно.

Как да се облечем за фирмено парти? 

Предстои ни фирмено парти – как да се облечем, за да изглеждаме стилно? Всичко зависи от приложимия дрескод. Ако поканата за корпоративно събитие включва съвети за избор на гардероб, не забравяйте да ги използвате. Така ще сме сигурни, че тоалетът Ви ще е подходящ за случая и няма да се отличавате от останалите участници в събитието. 

Как да се обличат дамите?

Бяла вратовръзка (официална) – дълги бални рокли, елегантни аксесоари, т.е.: шал или палантина на раменете, както и ръкавици, обувки на висок ток, малка дамска чанта и лъскави вечерни бижута;

Черна вратовръзка (полуофициална) – вечерни официални рокли (това не са бални рокли!, могат да бъдат дълги или къси), обувки на висок ток, малка дамска чанта и вечерни бижута;

Сутрешна рокля (официална) и сутрешен костюм (полуофициална) – къси, елегантни рокли и шапки, високи токчета, малка дамска чанта и нежни бижута.

Неофициално, т.е. облекло за официални срещи

Неофициален е дрескодът за официални срещи при т.нар срещи на високо ниво, провеждащи се както през деня, така и вечер. Най-често се използва от политици и дипломати, но също така и по време на бизнес срещи, провеждани извън централата на компанията. Тогава мъжете обличат тъмен костюм (обикновено черен или тъмносин), с бяла или светла риза и вратовръзка. Дамски, къси рокли със сака или костюми (пола, светла риза, сако). Роклите и костюмите трябва да са тъмни на цвят (обикновено черни, тъмносини или графитени), а обувките на висок ток. Ако все още не знаете как да се облечете за фирмен банкет, неофициалният стил ще бъде добър намек.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Надежден онлайн магазин за резервни части за на битова техника

Бизнес облекло

Това е облекло, което може да има три варианта: бизнес облекло (най-официалното, класическо), бизнес смарт (бизнес, но с по-небрежни елементи) и бизнес кежуал (бизнес кежуал). Как да съчетаете тоалета си с конкретни видове бизнес облекло?

Бизнес облекло – мъжете носят гладък тъмен костюм с вратовръзка и светла риза (а не бяла, може да е с нежна ситна шарка), а жените – класическо офис облекло, т.е. костюм (може с панталон или пола) и класическа блуза риза (лека, но не бяла, може и памучна, но и копринена);

Бизнес умно – може да създаде повече проблеми с избора на правилния гардероб, отколкото бизнес облеклото, описано по-горе; в случай на бизнес умно облекло, детайлите са важни, за да се разграничи бизнес умното облекло от облеклото за бизнес облекло; както мъжете, така и жените могат да си позволят да комбинират спортно, памучно или ленено яке или яке с тъмно дъно; освен това мъжете могат да заменят класическата риза с по-малко официална, докато жените могат да изберат много по-женствена блуза (например с вратовръзка) или просто топ;

Business casual – това е най-малко официалният бизнес стил; мъжете заменят костюмите със спортни сака (рипсено кадифе, туид, памук, лен) или пуловери, класическите ризи с шарени ризи и без вратовръзки; позволени са дънки и спортни обувки; дамите пък имат богат избор – могат да носят рокли – цветни, ефирни, от мека материя или такива от плътен памук (със спортен характер), както и дънки или поли, съчетани с женствени блузи . Business casual е стил, приложим и по време на т.нар небрежен петък.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Есенна мода за възрастни: Топ 5 модни тенденции за стилна визия

Ежедневен или небрежен уикенд стил

Този тип тоалети ще бъдат идеални за корпоративни интеграционни събития. След това е препоръчителна свободата, но трябва да я ограничим до спортната елегантност, като се откажем от крещящи цветове или противоречиви надписи върху тениски или суичъри.

Active wear – спортно облекло за спортни събития

Ако сме поканени на фирмено спортно събитие, трябва да съобразим облеклото си със спорта. Шефът покани целия екип на пейнтбол или организира турнир по волейбол? Нека се обличаме спортно, възможно най-модерно (спортната мода също е подчинена на сезонните тенденции) и удобно. Нека си припомним правилния вид спортни обувки!

Ако поканата не включва информация за изискванията за облекло, има риск да бъдем „преоблечени“ или „недостатъчно облечени“, т.е. да се облечем твърде елегантно или недостатъчно елегантно. В случай на големи и важни бизнес събития, най-добре е да помолите организатора за инструкции за облекло. Можете да направите първо впечатление само веднъж!

Рокля за фирмено парти? Подходяща за всеки повод!

Ако не знаем какво да облечем, нека облечем рокля! Това е типично женствена дреха, която бързо и лесно се трансформира с добавяне на всякакви аксесоари, обувки, бижута и якета. Дамският интелигентен ежедневен стил включва много по-цветни рокли, шарки и малко по-свободни кройки. Ето защо, когато избираме рокля за фирмено събитие, не забравяйте, че тоалетът трябва да подчертава нашата привлекателност, но не трябва да бъде секси – оставете разголването на гърдите при прекалено големи деколтета или хваленето с плосък корем за друг повод, например среща с любим човек. Нека се уверим и в избора на правилните цветове – тъмните цветове са запазени за вечерни събития (черно, тъмносиньо, лилаво, бордо, тъмно бутилково зелено) и повечето от тези, които се провеждат в затворени помещения (ако се провеждат преди 20:00 – ние може да носи тоалети, например метличино синьо, лилаво или изумрудено). Светлите цветове и пастелните цветове са добра идея за събития, провеждащи се на открито и през деня.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да започнем собствен бизнес?

Надяваме се, че сме били полезни с нашите съвети и предложения за Вашия бизнес дрес код. Сигурни сме, че дрехите, които ние предлагаме могат да Ви напряват кралицата на всяко събитие. Успех в намирането на Вашата рокля Евиза!

Как Ви се струва прочетеното до този момент? Научихте ли нещо ново? Нещо интересно? Ще се радваме, ако оцените настоящата статия!

Изберете оценка от 1 до 5, като посочите върху звездите!

Обща оценка 5 / 5. Общо гласували : 1

No votes so far! Be the first to rate this post.